Fit czarodziejka
Obserwuj mnie
Kakaowe kwadraciki z nadzieniem twarogowo-kokosowym

Kakaowe kwadraciki z nadzieniem twarogowo-kokosowym

Jako miłośniczka kokosa, lubię dodawać go do różnych deserów, ponieważ wzbogaca je o pyszny, egzotyczny smak. Kakaowe kwadraciki z nadzieniem twarogowo-kokosowym to pyszna i szybka przekąska dla niespodziewanych gości, którzy lubią zatracić się w słodkościach. Ponadto ten deser jest zdrowy i bogaty w składniki odżywcze.

Kokos stymuluje trawienie, a po jego spożyciu możesz także zauważyć przyjemne zmiany psychologiczne, ponieważ stabilizuje poziom cukru w krwi. Razem z królem wapnia — twarogiem — i leczniczym miodem tworzy perfekcyjne połączenie idealnych smaków w słodkim nadzieniu Twojego ciasta.

Bazą części przygotowanej z surowego kakao jest naturalne kakao i mieszanka orzechów, zawierająca odpowiednie składniki odżywcze i witaminy dla Twojego ciała i umysłu. Kto nie kocha wspaniałego połączenia kakao i kokosa? W dodatku twaróg w nadzieniu orzeźwia cały deser i dodaje mu delikatności.

Te zdrowe kwadraciki kakaowe z nadzieniem twarogowo-kokosowym wprowadzą do Twojej kuchni zdrowy, niewymagający pieczenia deser bez mąki i rafinowanego cukru. Możesz zajadać się nim na śniadanie bez żadnych wyrzutów sumienia. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu i szybko znika z talerza, uwierz mi. Znajdziesz w nim zbilansowaną ilość węglowodanów, zdrowych tłuszczy i białka.

Składniki

  • Część kakaowa:
  • 1 szklanka orzechów pekan
  • 1 szklanka migdałów lub orzechów włoskich (moczonych przez noc w wodzie) (polecam te)
  • 1 szklanka daktyli
  • 4-5 łyżek kakao
  • Nadzienie twarogowo-kokosowe:
  • 450g twarogu
  • 4 łyżki miodu
  • 7 łyżek wiórków kokosowych

Przygotowanie

  1. W blenderze wymieszaj wszystkie składniki na część kakaową.
  2. Jeśli bardzo ciężko ją wymieszać, dodaj kilka łyżek wody.
  3. Przełóż połowę mieszanki do formy do pieczenia (wyłożonej papierem do pieczenia lub folią).
  4. Odstaw na chwilę do lodówki.
  5. Żeby przygotować nadzienie, wymieszaj w misce wszystkie składniki na twarogowo-kokosową masę.
  6. Aby kokosowy aromat był bardziej intensywny, dodaj do nadzienia więcej kokosa.
  7. Rozsmaruj nadzienie na warstwie kakaowej.
  8. Przełóż resztę mieszanki kakaowej na nadzienie i odstaw na noc do lodówki.
  9. Jeśli kwadraciki przed podaniem będą zbyt miękkie, włóż je do zamrażalnika na 15 do 30 minut.
Czas przygotowania15 minut
Porcje8 kawałków
Wartości odżywcze/ 1 kawałek
Kalorie362 Kcal
Węglowodany25 g
Błonnik6 g
Białko20 g
Tłuszcz22 g
Jestem fit czarodziejką, która wyczarowuje zdrowe i smaczne fit przepisy ze zdrowych składników. Chcę Ci pokazać, że zdrowe fit posiłki mogą być proste w przygotowaniu, smaczne i dalekie od nudy. Dołącz do mnie i wyczaruj kilka zdrowych przepisów razem ze mną!
Lucia Wagner

Komentarze