
Zdrowe, bezglutenowe przepisy z komosą ryżową
Z uwagi na to, że komosa ryżowa jest naturalnym, bezglutenowymzbożem rzekomym, z łatwością można połączyć ją ze składnikami, które również nie zawierają glutenu. W ten sposób możesz łatwo przygotować smaczne i zdrowe, bezglutenowe przepisy z komosą ryżową odpowiednie dla ludzi z celiakią. Jeśli jeszcze nie włączyłeś komosy ryżowej do swojego menu, zrób to tak szybko jak to możliwe! Tutaj znajdziesz niektóre z korzyści zdrowotnych komosy ryżowej.
Komosa ryżowa jest świetnym roślinnym źródłem białka. Jako jeden z niewielu składników jest też źródłem niezbędnych aminokwasów. Jest bogata w wapń, mangan, żelazo, magnez, cynk, potas, witaminy (zwłaszcza E i B) i nie mniej ważny błonnik, który promuje zdrowe trawienie.
Zdrowe, bezglutenowe przepisy z komosą ryżową mogą być przygotowane w różny sposób, czy jest to wersja słodka czy też pikantna. Możemy tu podać przepisy na różne sałatki, dania główne, pieczone posiłki, śniadanie i desery. Prezentuję Ci najlepsze, bezglutenowe przepisy z komosą ryżową, które sama opracowałam i dlatego zasługują na specjalne miejsce na mojej stronie.