
Przepisy low carb z komosą ryżową
Komosa ryżowa, oryginalnie Chenopodium quinoa, jest względnie nową rośliną, która zaczęła pojawiać się na naszym rynku dopiero niedawno i nawet dziś często mamy problem z tym, w których przepisach powinniśmy ją wykorzystać. Komosa ryżowa często nazywana indyjskim ryżem jest rośliną, która może być użyta w wielu smacznych przepisach i jest uważana za jedną z najzdrowszych roślin, jakie dała nam Ziemia. Co więcej, komosa ryżowa znajdzie też swoje zastosowanie w przepisach low carb.
Nie wiele roślin na Ziemi może być dumnych z tak wielu dobrych właściwości jak komosa ryżowa. Zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, potrzebne, aby nasz organizm wzrastał, regenerował się i funkcjonował odpowiednio, nie możemy też zapomnieć o wysokiej zawartości żelaza i błonnika w komosie, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania naszego układu trawiennego. Komosa ryżowa jest świetnym wyborem, jeśli chcemy ożywić nasze zdrowe menu, nawet, jeśli jesteśmy na diecie** low carb** .
Przepisy low carb z komosą ryżową* pokażą Ci tą roślinę w całkowicie nowej odsłonie. Smaczne i lekkie przepisy na Twój lunch low carb lub obiad nauczą Cię jak uzyskać jak najwięcej z komosy ryżowej. Jej uniwersalne zastosowanie w słodkich i pikantnych potrawach przekona Cię, że jest to jeden z najlepszych składników, z którymi możesz pracować w Twojej kuchni.