
Bezglutenowe przepisy z tofu
Tofu jest składnikiem, który jest znienawidzony przez niektórych ludzi i kochanym przez innych. Wielu ludzi wierzy, że nie jest możliwym zrobienie smacznych posiłków z użyciem tofu, ale prawda jest po przeciwnej stronie.Tofu, często niedoceniane, jest jednym ze składników, które możemy przygotować na wiele sposobów, nawet używamy go w słodkich deserach lub ciastach. Wszystko zależy od tego czy dasz szansę tofu lub czy dobrowolnie będziesz go unikać. Ale nie masz pojęcia, co tracisz. Tofu jest niewiarygodnie smaczne i jako jeden z niewielu pokarmów należy do składników naturalnie wolnych od glutenu.
Stworzyłam te bezglutenowe przepisy z tofu, aby udowodnić, że tofu może być przygotowane w prosty i smaczny sposób. Jest to nie tylko składnik niskokaloryczny, ale także składnik, który świetnie nadaje się do łączenia z innymi zdrowymi produktami w posiłkach, a także dobrze komponuje się z wieloma rodzajami warzyw lub nawet płatków owsianych. Smak tofu, nawet, jeśli nie tak silny, nadaje się świetnie do owoców i warzyw, dlatego też tofu zasługuje na szansę. W bezglutenowych przepisach z tofu z pewnością znajdziesz nie tylko jeden przepis, który przekona Cię, że warto go spróbować.