
Zdrowe przepisy wegańskie z tofu
Tofu jest naturalnym składnikiem wegańskim i w połączeniu z innymi składnikami roślinnymi, możemy z niego przygotować smaczne i zdrowe przepisy wegańskie z tofu.
Tofu może być użyte do przygotowania śniadania, tak jak i posiłków głównych czy obiadów. Z uwagi na to, że ma neutralny smak, może być też łatwo użyte do słodkich przepisów. Najbardziej lubię łączyć tofu z ryżem, warzywami, głównie cukinią, kuskusem, a w słodkiej wersji najczęściej łączę je z bananami i kakao. Możesz go użyć do przygotowania pysznych, wegańskich kremów, musów lub sernika.
Te Zdrowe przepisy wegańskie z tofu są całkowicie bez mięsa, mleka, produktów mlecznych czy jaj. Jeśli używałam miodu w niektórych przepisach, możesz go łatwo zastąpić syropem klonowym, ksylitolem lub stewią.
W przypadku, gdy już próbowałeś tofu i nie smakowało Ci, jest możliwym, że nie zostało przygotowane i doprawione we właściwy sposób. Niezależnie od tego, czy jesteś nierozłącznym przyjacielem z tofu, czy też jeszcze nie używałeś tego składnika, zainspiruj się moimi wegańskimi przepisami fit z tofu. Wiem, że je pokochasz.